Despre
La Sylphide Ballet School

Academia de Balet La Sylphide lucrează după metoda de predare Vaganova și – prin protocolul semnat în 2017 – este  prima școală de balet din România care acordă diplomă de stat recunoscută și certificare de la Institutul de Artă Coregrafică din Kiev.

Programul academic este creat după modelul școlilor profesioniste din Europa, elevii având astfel posibilitatea de a se pregăti la un nivel foarte înalt atât din punct de vedere al culturii generale cât și al baletului.

Programul și disciplinele de studiu sunt adaptate specificului fiecarei vârste și particularităților individuale ale copiilor pe care îi formăm.

Cerințele sunt corelate cu nivelul mental și afectiv al copiilor care vin să studieze baletul clasic, dansul contemporan și de caracter.

Profesorii Academiei sunt dintre cei mai buni din România și, pentru a deschide elevilor noștri cât mai mult orizontul spre pregătirea internațională, avem în fiecare an oaspeți din lume ( Rusia, UK, Germania, Franța, Israel, Georgia, Italia, etc) care îi ajută să evolueze și să se pregătească professional la cel mai înalt nivel.

Tot pentru a îmbogăți pregătirea profesionistă a elevilor nostri, începând din anul școlar 2019-2020 ei beneficiază de ore Pilates pentru balet, în colaborare cu Studioul de Pilates Doina Iosif.

Află mai mult

Echipa La Sylphide

Echipa noastră de coregrafi și profesori de dans este formată
din nume remarcabile ale scenei românești

Lorelei Bari
Lorelei BariFondator si art director
Doamna Lorelei Bari este un dansator și pedagog a cărei experiență îndelungată s-a fructificat prin rezultate remarcabile.

S-a format timp de nouă ani în cadrul Liceului de Coregrafie din București, România, unde a studiat discipline precum dans clasic, pas de deux, dans de caracter, dans românesc, dans modern, istoria baletului, pian, arta actorului.

La terminarea scolii și-a continuat dezvoltarea și perfecționarea profesională pe scena Operei Naționale din București și alte teatre din țară și străinatate.

De la începutul carierei și-a descoperit înclinația și aptitudinile pentru pedagogie pe care le-a cultivat printr-o activitate susținută atât în cadrul companiilor de balet în care a lucrat cât și în școlile unde a susținut cursuri de balet. Atunci când a întemeiat propria sa școala de balet a conceput un program și o metodă proprie de predare prin care a urmărit formarea unor dansatori cu pregatire profesională multiplă și bine consolidată.

Metoda sa, care are la bază metoda Vaganova, este adaptată specificului fiecărei vârste și particularităților individuale ale copiilor pe care îi formează. Abilitățile sale de comunicare, de adaptare la nivelul mental și afectiv al elevilor săi, precum și capacitatea de a stimula interesul lor pentru dans au fost principalele căi prin care a atins rezultatele scontate : recunoașterea pe plan național și internațional, premii obținute la concursuri de prestigiu, precum YAGP; Tanzolymp-Berlin; Valentina Kozlova Internațional Ballet Competition, New York; Concours Odyssee France Lyon; Young Stars Ballet Competition, Cluj-Napoca, România; Livorno în Danza; World Ballet Competition Open, Sibiu, România; Dance World Cup, Brighton și Portugalia; Dance Star, Croatia.

Buna pregătire a elevilor săi le-a oferit oportunitatea de a obține burse integrale de studiu la Kozlova Ballet Academy, New York, Academia de Balet a Operei de Stat din Viena, sau de a caștiga burse la stagiile organizate de Joffrey Ballet School, USA, Staatliche Balletschule Berlin, Russian Ballet College, Summer School Sorrento Campus sau National Conservatory Dance School Lisbon, Portugalia. Mai mult decât atât, câțiva elevi au fost acceptați să-și desăvârșească studiile în școli de cel mai înalt nivel profesional: Bolshoi Academy, Moscova, Staatliche Balletschule, Berlin, Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille, Zurich Ballet Academy.

Consecvența cu care și-a urmărit țelurile pedagogice și artistice a fost stimulată mereu de un spirit creativ și de o capacitate analitică și critică care i-au dat posibilitatea perfecționării continue a metodelor sale de lucru.

Citește biografia …
Anca Mândrescu
Anca Mândrescuprofesor de balet și repertoriu
O adevărată doamnă a pedagogiei baletului din România, doamna Anca Mandrescu este profesor la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București din 1971 și până în prezent unde, în afară de lucrul zilnic cu copiii, se ocupă și de coordonarea activității de specialitate a liceului, fiind șef de catedră.
Citește biografia …
Ana Caraianopol
Ana Caraianopolprofesor de balet și repertoriu
A terminat Liceul de Coregrafie din București. Este absolventă a Conservatorului Ciprian Porumbescu. De la terminarea facultății și până în prezent este profesoară la Liceul de coregrafie “Floria Capsali” din București.

De-a lungul carierei a pregătit numeroși elevi care au obținut premii la Olimpiadele naționale și la concursuri internaționale.

Citește biografia …
Aglaia Gheorghe
Aglaia Gheorgheprima solista, coreograf, profesor
Absolventă de elită a Liceului de Coregrafie din București, a fost imediat angajată în Teatrul de Opera și Balet din București, unde, ca prim solistă, a fost protagonistă în numeroase balete și opere: Don Quijotte, Floarea de Piatră, Spărgătorul de Nuci, Frumoasa din Pădurea Adormită, Șeherazada, Bolero, Seară Vieneză, Peer Gynt, Nunta însângerată, Romeo și Giulietta, Carmen, Lakme, Faust, Aida, și altele.
Citește biografia …
Mihaela Țigănuș Vasilovici
Mihaela Țigănuș Vasilovici profesor de balet și repertoriu
Absolventă a Liceului de Coregrafie ,,George Enescu »- promoția 1977. Solistă a Teatrului de balet Oleg Danovski Constanța. Prim solistă a Operei Naționale București. Membru fondator, coregraf și dansator în cadrul Companiei franceze de dans clasic, neoclasic și contemporan “Les Elans” Paris…
Citește biografia …
Alina Iacov
Alina Iacovprofesor dans contemporan
Născută la Constanța în anul 1975, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” și UNATC “I.L, Caragiale”, licență și master. Din anul 1993 până în 2008 a făcut parte din compania de dans contemporan CONTEMP, condusă de Adina Cezar.
Citește biografia …
Doina Iosif
Doina Iosifinstructor Pilates
Starea de bine este fundamentală, viața însăși este mișcare, de aceea m-am dedicat prin abilitățile și cunoștințele pe care le-am dobândit, acelora care își doresc armonie și echilibru între body-main-soul. Activitățile pe care le desfășurăm în cadrul școlii de balet La Sylphide va oferă forță fizică și psihică, energie și relaxare.
Madalina Marinescu
Madalina MarinescuPianist corepetitor
Doamna Mădălina Marinescu s-a alturat echipei La Sylphide de câțiva ani, din dorința noastră de a le oferi copiilor șansă să facă studii cu acompaniament la pian, în direct. În dansul clasic, studiile reprezintă baza formării tehnicii, iar prezența pianistului în sălile de curs este un beneficiu pe care îl oferim elevilor noștri.

Testimoniale

Pot spune sincer că cei șapte ani în care am studiat balet la școală La Sylphide m-au ajutat să mă dezvolt din multe puncte de vedere. Am fost învățată să muncesc pentru a avea succes în ceea ce-mi place, am cunoscut oameni care au avut un cuvânt de spus în educația mea și nu în ultimul rând mi-am îmbogățit cultura prin contactul cu lumea artei.

Catinca Dobrisan

De opt ani de zile sunt elevă școlii La Sylphide. Mă numesc Maria Bodea. Sunt fericită, mândră și norocoasă că sunt elevă acestei școli. Aici am învățat ce înseamnă disciplina, bucuria pentru succesul altuia, încrederea în forțele proprii. Dar mai ales mă bucur să fiu în preajma unei profesor excepțional care este sufletul și creierul acestei școli: Maestra mea dragă Lorelei Bari.

Maria Bodea

Școala La Sylphide îmi oferă cadrul în care pot să îmi exprim și să îmi desfășor pasiunea pentru dans. Vin cu mult drag la orele de balet știind că voi găși în sala de studii bucuria de a dansa, o atmosfera plăcută, profesională și familiară deopotrivă, prietene și colege cu care împărtășesc gusturi si preocupări.

Ana Peter, eleva a grupei clasic avansati si studenta la Fac. de Coregrafie

Mă numesc Andreia Bodea. De opt ani de zile îmi duc fata la această școală de balet. Mi-aș dori că Maria să meargă în continuare la această școală deoarece consider că educația ei întru muncă și frumos i se desăvârșește aici. Profesori serioși, entuziaști, truditori și mai ales iubitori de copii, o directoare inimoasă talentată și neobosită, o căsuța de păpuși unde copilul meu vine cu bucurie, încredere și speranță. Felicitări școlii La Sylphide!”

Andreia Bodea

Răspunsul la întrebarea: Cum s-a schimbat copilul dumneavoastră de când face balet la școala La Sylphide? La Sylphide face parte din viața copilului meu, din educația lui, din conturarea personalității lui. Profesorii La Sylphide sunt pentru copilul meu părinții din afară cadrului familial. Copiii care cresc împreună cu școala La Sylphide sunt mai buni, mai disciplinați, mai puternici, mai senini și mai fericiți. Școala La Sylphide nu înseamnă numai cursuri de balet clasic, de dans modern, etc. ci înseamnă implicare, dragoste, tact, răbdare, perseverență, muncă și rezultate.

Alexandru Marinescu, tatal elevului Cosmin Marinescu

La studioul de dans La Sylphide am învățat ce este grația, am învățat că pe lângă tutu, poante și flexibili (obiecte vestimentare care fac orice fetiță să viseze că poate să plutească) există și muzică. Cultură muzicală pe care mi-a oferit-o această școală este de neprețuit. Începând de la opere clasice ( Carmen, Giselle, etc) și terminând cu „ operele moderne”. Am învățat să rămân copil, deși poate eram deja adolescență, văzându-mi colegele dansând pe „Regele leu”, dar și să-mi „testez”, poate, maturitatea încercând să transmit emoțiile dintr-o piesă precum este „Ruga pentru părinți”. Colegele mele, actuale cele mai bune prietene, o profesoară care mi-a fost mai mult o mama prietenă în școală și în afară ei. Toate m-au făcut că și după terminarea cursurilor să revin către această parte a copilăriei mele, motiv pentru care atât lucrarea mea de atestat de limba engleză (clasa a 12-a), cât și lucrarea mea de licență au fost despre balet. Lucrurile mai sus menționate m-au ajutat să devin ceea ce sunt și ceea ce voi fi mai departe, și anume, o femeie grațioasă, prietenoasă, descurcăreață atât pe scenă, cât și pe cea a vieții.

Ana Stanca, fosta eleva La Sylphide

Draga mea Maestră, aș vrea să am o putere să transform în flori și daruri și bijuterii minunate toate gândurile și sentimentele mele pentru ține. Dar nu pot. Mă simt așa neputincioasă! Pot doar să sper că tot ceea ce pot eu să-ți urez va deveni adevărat. Tu valorezi pentru mine cît toată bucuria pe care mi ai oferit o tu mie! Te iubesc. La mulți, mulți ani!

Maria Bodea, eleva a anului 5

M-ați învățat să iubesc, m-ați învățat să fiu bună, m-ați învătat că nu toate deciziile sunt corecte, m-ați mângâiat când sufeream, mi-ați fost mereu aproape și m-ați învățat să baletez. Va mulțumesc!

Ana Bodea, eleva La Sylphide - anul 5

Am început să fac balet la școala La Sylphide Studio Dans de la vârsta de 4 ani. Acum am împlinit vârsta de 17 ani și încă fac parte cu mare drag din familia numeroasă pe care această școală o deține. Aici pe lângă faptul că am învățat pas cu pas tot ceea ce este necesar pentru a obține o coregrafie clasică în poante și mai ales faptul că am câștigat în acest an la unul din concursurile importante ale lumii dansului, aici am învățat să cresc. am învățat cum să mă comport în societate, am învățat să mă cunosc pe mine, am învățat să iubesc. Am învățat să o iubesc pe Maestra care în tot acest timp dânsa a fost că o mama pt mine deoarece întodeauna când am avut o problemă sau am avut nevoie de ajutor, a fost lângă mine, m-a ajutat și cu toate că îi sunt doar o elevă, s-a comportat cu mine exact ca o mama ce-și îngrijește și își iubește boboceii într-un mod pe care nici o altă maestra nu îl va putea face vreodată. De aceea îi sunt recunoscătoare și întotdeauna când va avea nevoie o voi ajuta și o voi stima pt că sunt mândră că a reușit să creeze o familie atât de numeroasă și de frumoasă că ȘCOALA La Sylphide.

Ioana Cojocariu, eleva a grupei clasic-avansati

Faptul că am fost balerină a Școlii de Dans “La Sylphide” încă de la înființare, mi-a adus un plus de încredere și ambiție de a învăța lucruri noi, dar și multă bucurie pt că am intrat în lumea fascinantă a dansului. Totodată, practicând baletul mi-am format și o cultură muzicală clasică, o ținută specială, dar și grație. Vreau să îi mulțumesc Maestrei pe această cale pt tot ceea ce a făcut și face în continuare pt toate balerinele acestei minunate școli! Recomand cu toată căldură această școală și va doresc mult, mult succes pe mai departe!

Irina Gabriela Popa, fosta eleva a scolii La Sylphide

La Sylphide a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri care s-au întâmplat în viața mea. M-a făcut atât să știu să am grijă de corpul meu, cât și să învat ce înseamna feminitatea și eleganța. Mai mult, mi-a oferit un echilibru psihic și mi-a făcut copilăria și adolescența fericite. Școala de balet La Sylphide a avut un impact puternic asupra mea; m-a format ca om, modelul după care m-am ghidat fiind chiar profesoara mea, Lorelei Visinescu Bari.

Maria Casandra Elefterescu, fosta eleva a scolii La Sylphide

Pas cu pas am reușit să descopăr minunată lume a baletului, alături de Maestra Lorelei Bari, cea care mă îndrumă în povestea baletului. Învățând, mișcare cu mișcare, deveneam tot mai grațios, unduindu-mi corpul în toate mișcările ca o adevărată artă a baletului ce mă cuprindea. Baletul pentru mine înseamnă o artă specifică naturii. Când sunt pe scenă simt că zbor precum florile de cireș, precum păsările albe ale cerului. Maestra ne învață în fiecare dans să ne interpretăm personajul și cum să-i dăm viață dincolo de dans. Arta din mine va cuprinde România aducând fericire și bucurie oamenilor care mă privesc dansând. Școală La Sylphide a făcut din mine un copil demn de locul I.

Cosmin Marinescu, elev al anului 5

Ne este greu să spunem cum s-a schimbat copilul nostru de când face balet, pentru simplul motiv că este elevă a școlii de balet LaSylphide încă de la vârsta de 3 ani. Ceea ce putem spune este că nu ne imaginăm cum ar fi fost copilul nostru fără a fi parte din “fenomenul” La Sylphide…

Adriana Bodea

Pentru mine, La Sylphide a fost o perioadă foarte frumoasă din viață mea. Din fericire, frumusețea asta s-a perpetuat chiar și după ce m-am lăsat. Baletul m-a făcut să mă îndrăgostesc de operă, dans, muzică clasică, artă…într-un cuvânt, de frumos. Încă mai visez noaptea că trebuie să mă pregătesc pentru spectacole, cu tot cu costume, coregrafii, machiaje și emoții; și dimineața mă trezesc cu zâmbetul pe buze și cu un dor imens… Așa că, mulțumesc mult Maestra, pentru tot ce m-ați învățat!

Tania Isacu, fosta eleva La Sylphide

Școala La Sylphide este ca și prietenă mea. Este un loc în care mă duc cu plăcere și fac ceva ce îmi place. Venind de la 3 ani împreună cu bunica, am ajuns acum, la 12 ani să vin aproape zilnic, în unele săptămâni chiar zilnic. La Sylphide este un loc în care mă simt bine, un loc în care simt că pot să fac ce vreau, un loc în care simt că prin balet mă pot exprima! Baletul a devenit parte din mine. Fără balet nu aș putea trăi. M-aș simți fără nici un rost în viață. Iubesc baletul și tot timpul va fi așa. Împreună cu La Sylphide, am ajuns să particip la concursuri naționale și apoi la internaționale, chiar urcând pe podium cu medalii de aur, argint și bronz. Toată munca noastră s-a văzut într-un dans de 1-2 minute. Au fost cele mai frumoase momente din viață mea! Încă îmi amintesc când eram mică și mergeam spre balet cu emoție la fiecare lecție purtam un tutu roșu cu inițialele școlii și purtam ciupici. În par aveam un coc mic, ca și marile balerine. Mai târziu, prin clasa a 2-a, tutu-ul micuț și roșu s-a schimbat într-un body negru cu o fustă neagră. Creșteam. În picioare, vechii ciupici uzați s-au transformat în pantofii balerinelor, Poantele, cel mai greu, dar mai frumos moment care se poate întâmpla tuturor eleviilor din școală. De mici, toate balerinele doresc să ajungă pe poante, dar nu este așa de ușor pe cât se vede. La Sylphide mi-a schimbat viață într-una frumoasă, plină de încercări, pe care niciodată nu o voi părăsi!

Teodora Sabina Cojocariu, eleva a anului 5

Școala La Sylphide îmi oferă cadrul în care pot să îmi exprim și să îmi desfășor pasiunea pentru dans. Vin cu mult drag la orele de balet știind că voi găși în sala de studii bucuria de a dansa, o atmosfera plăcută, profesională și familiară deopotrivă, prietene și colege cu care împărtășesc gusturi si preocupări.

Ana Peter, eleva a grupei clasic avansati si studenta la Fac. de Coregrafie

Experienta “La Sylphide” a reprezentat pentru mine un prilej de a-mi petrece creativ și inedit câteva după-amiezi pe săptămâna, în compania unor persoane de vârste apropiate, cu care am avut ocazia să interacționez și socializez, dar și sub îndrumarea unor profesori foarte dedicați, totodată exigenți și cu o viziune modernă și inovativă, într-un mediu care mi-a oferit ocazia de a-mi prefectiona abilitățile de dans, îmbunătățirea ținutei și grației, precum și posibilitatea de a-mi largi orizonturile prin explorarea tehnicilor de exprimare artistică. O alternativă sănătoasă și plăcută de petrecere a timpului liber, care contribuie în același timp la o dezvoltare armonioasă în anii copilăriei/adolescenței precum și la menținerea condiției fizice, pe care o recomand nu numai tinerilor pasionați de dans/balet ci tuturor celor care-și doresc să stăpânească artă mișcării, să-și întrețină formă fizică, experimentand cu propriul simt artistic și făcându-și prieteni noi. După ani de la ultima lecție “La Sylphide” pot consideră această experiență o alegere de care sunt încântată și mândră, din care am avut foarte multe de învățat.

Miruna Stecoza, fosta eleva a scolii La Sylphide

La Sylphide mi-a deschis drumul spre cunoaștere, spre cunoașterea artei, a frumosului. La Sylphide m-a influențat într-un mod pozitiv, m-a ajutat să adopt zilnic o poziție dreapta în tot ceea ce fac și să trec grațios prin viață.

Ioana Carla Mos, fosta eleva La Sylphide

La Sylphide Studio Dans” îți dă pur și simplu libertate. Fac balet de la vârstă de 4 ani și sunt foarte mândră de asta. Am întâlnit niște persoane minunate, colegele mele și evident, Maestra cea care ne-a dat niște lecții de viață foarte importante. În acești ani, au fost persoane cu care vorbeam pentru prima oară și îmi ziceau că m-au văzut la spectacolele susținute de Școala “La Sylphide” și erau entuziasmați să mă vadă și să-mi spună că le-au plăcut foarte mult dansurile interpretate de colegele mele și de mine. Întrebări. Răspunsuri. Astea sunt doar 2 cuvinte,ceea ce simt eu când mă gândesc la balet e cu totul altceva. Pentru mine fiecare minut de balet e ca o explozie de emoție,fiecare mișcare e libertatea mea și mă simt de parcă evadez din închisoarea zilei. “La Sylphide Studio Dans” te naște. Mie asta mi-a făcut,m-a crescut și mi-a arătat lumea într-un mod în care nu mulți știu să trăiască. Oamenii din jurul meu mi-au dat niște lecții de viață de neuitat. E logic. Cum ar putea cineva uita o a 2-a oară sau o lume plină de surori vreodată? E un sentiment magic să auzi lumea de-a lungul anilor cum îți povestesc fiecare secundă din spectacolele tale când ii țineai cu emoția în gât și cu ,,pielea de găină” pe ei. “La Sylphide Studio Dans” a devenit vital,exact ca un stil de viață.

Carla Iancu , eleva a grupei clasic avansati

Profesori invitați

În fiecare an, Academia de balet La Sylphide invită
profesori de coregrafie din străinătate

Nina Ananiashvili

Veronika Ivanova

Jacques Marsa

Alexander Mishutin

Irina Sitnikova

Ekaterina Shavliashvili

Irina Zhelonkina

Sergei Antonov

Constantin Marinescu

Bella Ratchinskaya

Oliver Matz

Sergiu Anghel

Marek Rozycki