LA SYLPHIDE SUMMER INTENSIVE
10-29 Iulie 2023

În fiecare an, în cadrul La Sylphide Summer School intensiv, profesori și coregrafi de renume mondial oferă elevilor experiențe de neuitat, care îi ajută să intre în contact direct cu lumea dansului internațional și să învețe (sau să se perfecționeze) în diferite stiluri de dans.

În 2023, vom organiza 3 săptămâni de dans profesionist cu profesori de elită.

Vom avea 3 grupe de vârstă după cum urmează:

  • Age 1: 8 – 10 ani
  • Age 2: 11 – 12 ani
  • Age 3: 13 – 16 ani

Programul intensiv timp de trei săptămâni include:

Pentru Age 1 (program special creat pentru copii):

  • Balet, Dans modern, Repertoriu, Acro, Dans contemporan, Dans de caracter

Pentru Age 2 și 3

  • Barre au floor, Balet, Repertoriu, Poante, Dans de caracter, Flamenco, Dans contemporan

Aveți posibilitatea să beneficiați de toată perioada sau vă puteți înscrie în programele parțiale First term (10-19 Iulie) sau Second term (20-29 Iulie).

Summer Intensive 2023 se va încheia cu o Gală demonstrativă care va avea loc pe scena Sălii Rapsodia pe 29.07.2023.

De asemenea, există posibilitatea de a face ore private cu profesorii La Sylphide Ballet School și cu profesorii invitați.

ÎNSCRIERE SUMMER SCHOOL

Înscrierea pentru Summer School se face online până pe data de 01.07.2023 sau prin email către office@baletcopii.com.

Completează formularul online

Profesori invitați

Nino Samadashvili – Georgia

Nino s-a născut în Tbilisi, Georgia. A început să facă primii pași de balet la vârsta de 6 ani, dar abia la 10 ani a început pregătirea propriu-zisă la Școala de balet de stat Vakhtang Chabukiani din Tbilisi.

Nino a fost cea mai bună elevă din promoția 2010 și a început să danseze cu Baletul de Stat al Georgiei în același an. După absolvire, a primit un contract pentru a se alătura Baletului de Stat al Georgiei, ca membră a Corp de Balet, în 2011.

În primii ei ani ca dansatoare profesionistă și sub conducerea doamnei Nina Ananiashvili, Nino a fost trimisă la concursul de balet “Riga’s Pavasaris 2013”, unde a interpretat Black Swan Pas de Deux și a câștigat medalia de aur.

Având un talent excepțional, nu a durat mult până când Nino a preluat roluri importante în cadrul companiei.

În 2013, ea a debutat în rolul Odette/Odile în clasicul “Lacul lebedelor”, iar de atunci a preluat toate rolurile principale în Tbilisi și a obținut poziția de dansatoare principală în 2014.

Cu un repertoriu extins, câteva dintre rolurile ei sunt: Aurora în “Frumoasa din Pădurea Adormită”, Kitri în “Don Quijote”, Julieta în “Romeo & Julieta”. A interpretat lucrări ale unor coregrafi renumiți, precum: Frederick Ashton, George Balanchine, Michael Fokin și Jiri Kylian.

Nino a fost lucrat ca dansatoare-invitată în întreaga lume, inclusiv la Teatrul Național din Belarus, Opera din Dubai, Tour de France și Emiratele Arabe Unite.

Nino Samadashvili este, de asemenea, absolventă a Conservatorului de Stat Vano Sarajishvili din Tbilisi, promoția 2015, unde a obținut o diplomă în pedagogia dansului.

Paloma Gomez – Spania

Coregraf / Fondator si Director Artistic Paloma Gómez Flamenco & Spanish Dance Company

De la vârsta de trei ani începe o viață dedicată dansului în toate formele sale și studiază la mai multe școli renumite, precum Școala Națională de Balet din Spania și Școala de Dans Maria de Ávila din Madrid.

De-a lungul anilor săi de formare, a fost învățată de maeștri remarcabili ai dansului, printre care: Lola de Avila (balet clasic), José Antonio (actualul director al Baletului Național al Spaniei), cu care va împărți mai târziu scena ca dansatoare principală, Azary Plisetsky (balet clasic), Jorge Esquivel (balet clasic), Victoria Eugenia “Beti” (dans clasic spaniol), Paco Romero (dans clasic spaniol și flamenco), Goyo Montero (dans jazz), Carl París (dans modern și contemporan), Pedro Azorín (folclor spaniol) și Paco Fernandez (flamenco).

Este absolventă cu cea mai înaltă calificare a Conservatorului Regal Profesionist de Dans “Mariemma” din Madrid în specialitatea Dans clasic spaniol, Escuela Bolera și Flamenco.

La vârsta de 17 ani devine membră a Baletului Național al Spaniei, unde va rămâne.

Întotdeauna în calitate de dansatoare principală, ea va participa ulterior, printre altele, la companii precum “José Antonio and the Spanish Ballets”, sub conducerea lui José Antonio, și “New Ballet of Spain”, sub conducerea lui Angel Rojas și Carlos Rodríguez, unde este, de asemenea, creatoarea costumelor pentru unele dintre producțiile acestei companii și director artistic adjunct. Împreună cu aceștia va dansa în unele dintre cele mai prestigioase teatre din întreaga lume. În anul 2000 își fondează propria companie de dans și regizează două spectacole: “De Lunares” și “De Tapas”, care fac turnee la nivel național și internațional, atât ca dansatoare, cât și ca regizoare și coregrafă.

Ulterior, și în toate rolurile de mai sus, a reprezentat de două ori Spania în cadrul Festivalului Internațional Dance Stars de la Caracas (Venezuela). De asemenea, a coregrafiat musicalul “Carmen 2006” pentru International Taiwan Artists Association, una dintre cele mai influente companii de producție artistică din Asia, cu A-mei în rolul lui Carmen și Ado în rolul lui José. Producția a fost prezentată pentru prima dată la Taipei Arena (Taiwan) în fața a 8.000 de spectatori, urmată de un turneu asiatic în 2007.

A fost artistă invitată în cadrul Festivalului anual de muzică și dans spaniol din Chicago, organizat de Ensemble Español în 13 sezoane, începând din 2007. A coregrafiat câteva lucrări pentru companie. O dramă flamenco contemporană intitulată Encuentros (Întâlniri) și o coregrafie de dans spaniol în stil vechi (Școala Bolera) “Boleras”.

Este invitată de Royal Winnipeg Ballet School (Canada) să țină o conferință despre istoria dansului spaniol. Conservatorul profesionist de dans din Granada, Conservatorul profesionist de dans din Cordoba, Conservatorul profesionist de dans din Malaga și Conservatorul superior de dans din Valencia o invită ca lector pe tema dansului spaniol stilizat în săptămânile culturale din 2008, 2009 și 2010. De asemenea, organizează cursuri de masterclass de flamenco în Israel (Amishav Community Center de Petach Tikva și Ierusalim) și Australia (Studio Flamenco School din Adelaide, Danza Viva din Perth, Casa del Compás din Perth, The Flamenco Centre din Canberra, Laura Uhe Flamenco din Melbourne și Pasion Flamenco Dance School din Sydney).

A fost invitată ca artistă vedetă a Institutului de Dans Alicia Alonso din cadrul Universității Juan Carlos I din Madrid, dansând la concertul de gală omagiind-o pe Alicia Alonso cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a creării institutului, care a avut loc la Teatro de la Zarzuela din Madrid, în prezența Majestății Sale regina spaniolă Doña Sofía.

Personaj principal în scurtmetrajul “Umbrales”, în regia lui Luis Lorente. Premiera mondială a acestuia a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Latin de la Chicago în 2012, la Institutul Cervantes din același oraș.

A fost invitată ca artistă invitată la St. Louis Spring Dance Festival în 2011. În acest an a creat câteva coregrafii noi, “Alhambra” pentru Conservatorul Profesional de Dans din Granada, a cărei premieră a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică și Dans din Granada și “Boleras” pentru Ensemble Español Spanish Dance Theater din Chicago, a cărei premieră a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Dans Spaniol din Chicago 2012.

Ultima sa producție pentru propria companie, Paloma Gómez Flamenco & Spanish Dance, este “Rotas/ Broken” a cărei premieră a avut loc în mai 2014 la Teatro Marquina din Madrid, timp de două săptămâni, care s-a bucurat de un mare succes. “Rotas” a avut premiera internațională la Northeastern Illinois University Auditorium din Chicago în noiembrie 2014.

La Festivalul de Film Latin de la Chicago din 2016, a avut premiera filmului “Broken, dancing real life”, bazat pe ultimul ei spectacol “Rotas”, în regia lui Luis Lorente, unde este unul dintre personajele principale ale filmului.

În perioada 2015 și 2019 continuă să predea și să cânte ca artist invitat în SUA, Australia, Singapore, Hong Kong, Elveția și Spania.  În 2020 a creat Paloma Gomez International Spanish Dance Academy- PGISDA, unde, pe lângă cursurile prezențiale, s-a concentrat pe cursurile online de Flamenco și dans spaniol peste hotare, ajutându-și studenții să primească o pregătire continuă de-a lungul anului.

Maria Postelnicu – Romania

Maria Postelnicu (n. 9 iunie 1955, București, România) este o balerină, coregrafă, profesoară de balet clasic și actriță română. Este cunoscută pentru rolul cântăreței de operă Stilla din filmul Castelul din Carpați (1981), regizat de Stere Gulea. A studiat baletul clasic de la vârsta de opt ani la Liceul de Coregrafie „George Enescu”, sub îndrumarea maeștrilor Mihaela Crăciunescu, Cristina Hamel, Amato Căciulescu, Lulu Ross, Raul Ercianu, M. Umrichin, Oleg Danovski. A lucrat la Opera Națională din București, interpretând roluri solistice în balete cele mai renumite din repertoriul universal: „Lacul lebedelor”, „Bayadera”, „Coppelia”, „Giselle”, „Don Quijote”, „Spărgătorul de nuci”, „Carmen”, „Esmeralda”, „Romeo și Julieta”, „La Fille mal Gardee”. Cu astfel de balete, a participat, împreună cu Opera Națională din București, la numeroase turnee în Germania, Franța, Spania, Luxemburg, Olanda, Rusia, Bulgaria, Italia și Austria.

A cunoscut celebritate în lumea televiziunii și a filmului, în diverse programe de televiziune și a jucat roluri principale în filmele marilor regizori români Stere Gulea și Sergiu Nicolaescu.

În cele mai cunoscute reviste de film din România a apărut des în fotografii alături de actorul Cornel Ciupercescu, care a interpretat rolul Frâncu Slătineanu în filmul ”Castelul din Carpați”.

În 2012 a obținut recunoașterea Operei Naționale din București cu ocazia a n90 de ani de la fondare.

Din 2016, împreună cu soțul ei, George Postelnicu, a creat evenimentul artistic „Dance Campus & Contest San Francesco di Paola”, la care participă în fiecare an tineri dansatori din întreaga lume și profesori de renume internațional.

Kahli Lewis – United Kingdom

Coregrafă, profesoară de dans (contemporan, jazz, balet, teatru muzical, step, examene ISTD), regizoare, evaluatoare și adjudecătoare.

  • Kahli Lewis Dance Company 2018 – prezent

Proprietar și director

Pregătire pre-vocațională, cu jumătate de normă în Fleet, Hampshire.

  • Profesoară de balet și contemporan

Bird College of Performing Arts, Sidcup, Kent septembrie 2016 – prezent

Responsabilă de predarea baletului și contemporanului pentru cursurile cu normă întreagă, conceperea și predarea lucrărilor de evaluare și coregrafia pentru spectacole.

  • Directoare artistică

Contemporary Dance UK Londra Ianuarie 2014 – prezent

Directoare artistică, responsabilă de stabilirea viziunii artistice pentru companie și de gestionarea tuturor aspectelor cursurilor de balet și contemporan. Ea concepe și predă conținutul cursurilor și gestionează toate audițiile și evaluările. În acest rol, lucrează îndeaproape cu acompaniatorii muzicali și organizează tutorate invitate și ateliere tematice. De asemenea, regizează și coregrafiază spectacolele companiei.

  • Coregrafă

Beauville Arts, Franța

A creat și regizat aproximativ 18 spectacole în Franța. Printre spectacole se numără: Annie, We Will Rock You, Mamma Mia, Matilda, Fame, Bugsy, Blues Brothers, Oliver, Lion King, Moulin Rouge, Joseph, Wicked și Hamilton.

  • Directoare artistică și codirectoare

Renton Dance Studio, Farnborough. Septembrie 2010 – octombrie 2018

Predarea și pregătirea elevilor pentru examenele ISTD Tap și Modern. Coregrafie și regie pentru festivaluri și producții. Supravegherea, îndrumarea și pregătirea profesorilor juniori și supravegherea activității acestora.

  • Ballet & Contemporary Tutor

Școala Centrală de Balet, Londra. Septembrie 2010 – iulie 2015

Profesoară pentru clasele de balet clasic și coaching de balet. De asemenea, a predat Graham și Release contemporary tutor atât la școala principală, cât și la Prep Associates.

  • Senior Ballet Tutor and Contemporary Dance Tutor

Academia Urdang, Londra. Mai 2010 – decembrie 2014

Pregătitoare de balet clasic senior pentru băieții din anii I și II și pentru fetele din toți anii. Responsabilă de evaluările și audițiile de balet clasic. A predat, de asemenea, ca profesor de jazz, contemporan și coregrafă pentru toate grupele de ani și a fost responsabilă pentru proiectul de performanță și spectacolul dansatorilor din anul al doilea.

  • Senior Dance Tutor & Key Tutor

Școala de actorie Guildford, Guildford. Ianuarie 2005 – mai 2014

Profesoară principală de dans și pastoral, specializată în activitatea băieților, precum și în predarea jazzului, baletului, contemporanului, stepului și lucrului la dublu pentru toți elevii și grupele de ani. Responsabilitățile sale au inclus coregrafierea orelor de evaluare, moderarea orelor și a conținutului, coregrafia pentru spectacolele școlare și preluarea secțiunii de dans la audițiile pentru noii intrați, precum și calitatea de membru al comisiei de audiții pentru toate disciplinele. A fost implicată în proiectul ʻAfrica Outreach Projectʼ și în echipa de proiect ʻAim Higherʼ, care oferă formare profesională pentru Universitatea Surrey. Atunci când coordonatoarea de la dans a plecat într-un an sabatic, ea și o altă colegă au acoperit postul de coordonator de dans și au pregătit o vizită Ofsted, au organizat orarele, profesorii de rezervă, evaluările și audițiile în absența ei.

  • Arbitru de dans

Cupa Mondială de Dans – la nivel mondial – 2017 – prezent

A fost jurat pentru DWC în Africa de Sud, Sitges (finala DWC) și Burgos, în Spania, pentru preselecțiile din 2019. De asemenea, a fost invitată să jurizeze pentru World Dance Challenge în Portugalia.

Sofia Onofrei Sitaru – Romania/Israel

2022-2023 – dansatoare la Jerusalem Dance Theater, Jerusalem, Israel

– “Amorphia” – coregraf Eyal Nahum

– “Double Pass”, incluzând coregrafii de Eyal Nahum (“The return of the Unicorn“), Noa Zuk (“Voices from the Trunk“) și Pablo Girolami (“It’s Upstairs. Now girl!“)

2021-2022 – dansatoare în Ensemble of Jerusalem Academy of Music and Dance

– fragment din “Entropy” de Noa Shadur

– fragment din “Art Attack” de Niv and Oren

– fragment din “The speech” de Noa Zuk

– opera lui Shahar Binyamini

2018-2021 – dansatoare de ansamblu la Opera Națională București

– “Spărgătorul de nuci“ de Oleg Danovski – Flowerwaltz, Snowflakewaltz, Rats suite

– “La Bayadere“ – D’jampe, Brahman’s suite, Kingdom of Shades

– “Le Corsaire“ de Vasili Medvedev – pirați și Le Jardin Anime

– Stanislav Feco & Vasili Medvedev – “Frumoasa din pădurea adormită“ (Flowerwaltz, 16 fairies , 6 Sarabanda couples, Nereids)

– “Lacul lebedelor de Gheorghe Iancu – Lebedele Actul 2 și 4, Ceardaș Actul 3

– “Don Quijote“ de Jaroslav Slavicky – Dansul țiganilor

– “Romeo și Julieta“ de Renato Zanella – Ball and Clubbing

2016-2018 – Dansatoare principală la Opera Comică pentru Copii din București

– Swanilda în “Lumea păpușilor” (după “Coppelia”),

– Clara în “Spărgătorul de nuci”

– Regina cea rea în “Albă ca Zăpada”

– Kitri din “Don Quijote”

– “Pinocchio” – Doamna de la circ

– “Eliza, the little flowergirl” (după “Sunetul muzicii”)

Coregrafă a 7 piese contemporane din care au fost selectate 3 dintre ele, după cum urmează:  

– “Games of Mars” – prezentată în cadrul Festivalului Național al Tinerilor Coregrafi (2021)

– Premiul de coregrafie în cadrul Festivalului Național de Teatru “Okaua” (2021)

– “What are we looking at?” – difuzat online în cadrul Festivalului Național de Teatru “Okaua” (2020)

– “Ritual” – prezentat în cadrul Festivalului Național al Tinerilor Coregrafi de la București (iunie 2019) și

                  – în cadrul Galei Extraordinare a Uniunii Coregrafilor (noiembrie 2019)

Coregrafă a:

– spectacolului “Games of Mars” – spectacol de absolvire a Licenței I în Coregrafie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘I.L.Caragiale’ (UNATC) , Facultatea de Teatru , Secția Coregrafie

– “Unscene/Unseen” – Creație pentru examenul de licență de masterat semestrul I la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

– “Alone in the crowd” – Spectacol realizat la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

– “Ne me quitte pas” – Interpretat la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

Dansator în proiecte:

– “Palace Escape – Supernatural 8” de Andrea Gavriliu la Teatrul Godot, București.

– spectacolul examenului de masterat de dans contemporan “On here you can Escape… RUN!?” de Anca Stoica, absolventă a Universității de Coregrafie din București (2023)

– spectacolul de examen de licență de dans contemporan “Ultima masă a omenirii” de Anca Stoica, absolventă a Universității de Coregrafie din București(2021)

– spectacolul de examen de licență de dans contemporan “Neo-Kitsch” de Sergiu Dita, absolvent al Universității de Coregrafie din București(2021)

– spectacolul de examen de licență de dans contemporan “Last Drop” de Maria Dimulescu, absolventă a Universității de Coregrafie din București, spectacol prezentat și în cadrul festivalurilor naționale de dans “DebutanT” și “11plus1” (2019)

– spectacolul de examen de masterat de dans contemporan “Exchanged Pieces” de Ana Vișan, masterandă a Universității de Coregrafie din București (2019)

– dansator în cadrul Examenului de examen de licență de dans contemporan “When darkness becomes light”, de Daniel Alexandru, absolvent al Coregrafiei Universității din București (2017)

Profesori La Sylphide

Balet clasic și repertoriu

Lorelei Bari

Raluca Ciocoiu

Ana Caraianopol

Delia Hantiu

Anca Mandrescu

Mihaela Tiganus Vasilovici

Colaboratori permanenți

Dans modern si Acro

Diana Deac

Summer school 2022

Summer School Intensive 2022
4 – 23 iulie 2022

Profesori invitați:
Ekaterina Shavliashvili – National Opera Theatre Georgia – balet, repertoriu
Paloma Gomez – coregraf / Fondator și Director Artistic Paloma Gómez Flamenco & Spanish Dance Company
Kahli Lewis – coregraf, profesor de dans (contemporan, jazz, balet, teatru muzical, tap, examene ISTD), director, evaluator și adjudecător.
Krista Sandu

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Mihaela Vasilovici – neoclasic si repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2021

Summer School Intensive 2021
5 – 24 iulie 2021

Profesori invitați:
Nanette Gloushak – balet și ore de poante
Jean Philippe Dury  – balet, poante și repertoriu
Alexander Mishutin – balet, poante si repertoriu

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Mihaela Vasilovici – neoclasic si repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2020

Summer School Intensive 2020
6 – 24 iulie 2020

Profesori invitați:
Steffi Scherzer – balet si ore de poante
Tatiana Solomianko – balet, poante si repertoriu
Dollie Henry – jazz
Denis Medvedev – balet si repertoriu
Chris Penfold – musical jazz
Alexander Mishutin – balet, poante si repertoriu
Massimo Perugini – dans contemporan
Kahli Lewis – coregraf, profesor de dans (contemporan, jazz, balet, teatru muzical, tap, examene ISTD), director, evaluator și adjudecator.

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Mihaela Vasilovici – neoclasic si repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2019

Intensive Balanchine style
8 – 28 iulie 2019

Profesori invitați:
Nanette Gloushak – balet și repertoriu Balanchine style
Chris Penfold – musical jazz
Colin Sinclair – tehnica Forshyte și dans contemporan

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Mihaela Vasilovici – neoclasic si repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2018

Intensive Vaganova a 5-a ediție

Profesori invitați:
Alexander Mishutin – Bolshoi theater – balet, repertoriu
Ekaterina Shavliashvili – National Opera Theatre Georgia – balet, repertoriu
Yankalle Filtser – Batcheva company, Israel – modern, contemporan
Alina Iacov – UNATC București – modern, contemporan

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Delia Hanţiu – balet clasic
Mihaela Vasilovici – neoclasic si repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2017

Summer school 2017

Profesori invitați:
Irina Zhelonkina – pedagog Vaganova Ballet Academy St. Petersburg
Alexander Mishutin – absolvent al Bolshoi Ballet Academy, international ballet și character dance pedagog
Monica Petrica – prim solistă a Operei Naționale București, master în ballet-yoga

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Delia Hanţiu – balet clasic
Lorelei Visinescu Bari – dans clasic și repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2016

Summer school 2016

Profesori invitați:
Veronika Ivanova – pedagog Vaganova Ballet Academy St. Petersburg
Ekaterina Shavliashvili – National Opera Theatre Georgia – balet,  repertoriu

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Delia Hanţiu – balet clasic
Lorelei Visinescu Bari – dans clasic și repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2015

Summer school 2015

Profesori invitați:
Cristina Hamel

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Delia Hanţiu – balet clasic
Lorelei Visinescu Bari – dans clasic și repertoriu

Vezi galeria

Summer school 2014

Summer school 2014

Profesori La Sylphide:
Ana Caraianopol – balet clasic și repertoriu
Anca Mândrescu – dans de caracter și istoria dansului
Delia Hanţiu – balet clasic
Lorelei Visinescu Bari – dans clasic și repertoriu

Vezi galeria